For alltid Jeløy nå tilgjengelig som e-bok

bleed_jeloy_bok_smussomslag_ebok
Omslaget til Jeløy-boken.

Salgssuksessen For alltid Jeløy. En hyllest til Oslofjordens perle (340-siders praktbok/gavebok, illustrert med kart og fotografier), er nå tilgjengelig i e-bok-utgave. Denne boken om Jeløy/Jeløya i Moss kommune ble opprinnelig gitt ut høsten 2006 (nytt opplag høsten 2007), og ble solgt i nærmere 3.500 eks. før den til slutt ble utsolgt.

Prosjektet ble støttet med kr. 20.000,- av Moss kommune, og dessuten med kr. 20.000 av Østfold fylkeskommune!

Nå er denne klassikeren tilgjengelig som pdf/e-bok, noe som gir lesere helt nye muligheter til å se de mange fargefotografiene slik de ble sett av fotografen, samt til å forstørre opp tekst og kart, søke etter bestemte ord, m.m. PDF-filen blir merket med kjøperens navn, og kan om ønskelig leveres på CD-ROM eller USB minnepinne (+ ca. kr. 100,- med porto).

Hva innhold angår kan det nevnes at boken blant annet har et eget kapittel om kunstneren, hobby-arkeologen og naturverneren Edmund Ree. Den inneholder også en lang rekke intervjuer med andre av Oslofjordens siste «aboriginere», eksempelvis gårdbrukeren Harald Otterstad på Ramberg, og en elskverdig gammel dame som opplevde den historiske lystgården Albys liv fra innsiden (og som forlangte å få være anonym). (Tenk Downtown Abbey!)

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer informasjon!

Boken fikk stor oppmerksomhet, og svært mange gode omtaler, da den kom ut. Under er noen eksempler på det som ble sagt og skrevet:

“Først og fremst: GRATULERER MED ET FANTASTISK FINT VERK. Nydelige bilder, form og innhold utgjør en særdeles flott helhet som du kan være stolt av. Vi er glade for å ha den i vårt eie.”

Henning Fries Børke, Oslo

I epost mottatt 5. februar 2007

————————————————————————–

«Et monument over Jeløy»

Geir Hardeng, Kråkerøy

Biolog, ansatt ved Fylkesmannens miljøvernavd.

I epost mottatt november 2006

————————————————————————–

«Intens og brennende kjærlighet»

Øystein Dahle

Worldwatch Institute

I forordet til boken

————————————————————————–

”Jeg skal ha ’De to Edmunders bok’!”

Kunde til betjeningen i Moss Libris

————————————————————————–

“Var på biblioteket og fant tilfeldigvis din bok. Nå har jeg lest den, og jeg må sende deg en mail for å fortelle at du har gjort et viktig og vakkert arbeid. Du har åpnet opp enda en dimensjon i mitt forhold til Jeløy. (…) Jeg går ofte turer (…), men har ikke før jeg leste din bok, hatt forståelse av det mangfoldet av historier og mennesker som har levet her. Takk for en god opplevelse og større innsikt i det stedet jeg bor.”

Morten Jenssen

I epost mottatt 14. mai 2007

————————————————————————–

“Jeg fikk et eksemplar av ‘For alltid Jeløy’ til jul. Den er umåtelig vakker, og som ganske fersk jeløyboer gir boka meg en ny forståelse av øyas identitet og historie.”

Hanne von Krogh Fure, Moss

I epost mottatt 1. april 2007

————————————————————————–

“Glitrende om Jeløy”

Anmeldelse i Fredrikstad Blad

Av Øivind Lågbu

Publisert søndag 17. desember 2006

De fleste østfoldinger er kjent med Alby og Galleri F15, som nylig fikk navnet Punkt Ø. Men få er klar over hvilke andre kultur- og naturverdier som denne milslange øya rommer. Naturfaglig er det ikke noe sted i Østfold som har en slik variasjon i naturtyper og arter. Og gårdene på øya har en rik historie. Nå har Jeløya endelig fått sitt eget hyllingsverk. «For alltid Jeløy» er tittelen på den 27 år gamle mossingen Edmund Schilvolds omfangsrike beskrivelse av «Oslofjordens perle».

Boken skiller seg ut fra mengden av praktverk på markedet. Det er en personlig fortelling. Forfatteren formidler egne opplevelser og skriver om mennesker han møtte på sine vandringer rundt om på Jeløya. Det er ikke noe oppslagsverk i tradisjonell forstand. Schilvold har valgt en spennende tilnærming, som krever formidlingsevne utover det vanlige for å lykkes. Han har etter min mening kommet godt fra oppgaven.

En annen anmelder mener boka er skrevet i samme ånd som Henry David Thoreaus Walden eller på norsk: Livet i skogene. Listen er med andre ord lagt svært høyt. Henvisningen til Thoreau har noe for seg. For Schilvold, som Thoreau, skriver innsiktsfullt om personlige opplevelser og om verdier som ikke kan måles i kroner og øre. For alltid Jeløy er i første rekke en bok om å føle tilhørighet og om hva nærmiljøet betyr for livskvaliteten.

Den som kanskje har bidratt mest til å ta vare på Jeløyas unike natur- og kulturverdier er Edmund Ree, som døde i fjor. Schilvold bruker et lengre kapittel til å hylle Ree; Billedkunstneren, naturverneren, amatørarkeologen og politikeren som viste et brennende engasjement for å ta vare på Jeløya. Han var omstridt, noe som ikke minst skyldes at han var forut for sin tid hva natur- og miljøforståelse angår. I boken finner vi også flere av Rees malerier av Jeløy-landskapet.

Fotografiene har forfatteren tatt selv, og de står godt til teksten. Schilvold har vært ute til alle døgnets tider og fanget det skiftende lyset.

Boken er utgitt med støtte fra Østfold fylkeskommune og Moss kommune. Det er vel anvendte penger.

Og det er ikke noe krav å være Jeløy-innbygger eller -kjenner for å ha utbytte av verket. Her får man mye for pengene. Boken anbefales på det varmeste.

Link til omtalen på avisens websider: http://www.f-b.no/kultur/bokanmeldelser/glitrende-om-jeloya-1.2201586

————————————————————————–

Ta kontakt via skjemaet på https://edmund-schilvold.com/contact/ for mer informasjon om kjøp og nedlasting.

Har du lyst til å se flere omtaler før du bestemmer deg? Les noen av de mange positive tilbakemeldingene her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s