Om Edmund Schilvold

41 år gammel teolog, filosof og forfatter, forhenværende journalist, skribent, fotograf og grafisk designer. Nærmere femten års erfaring som frilanser og/eller selvstendig næringsdrivende.

For eksempler på fotografier jeg har tatt, gå til listen over «slideshows» på http://www.schilvold.com/bildegalleri/bildegalleri.html

oct_2009_3756

Jeg har skrevet, tatt bilder til, designet og forberedt for trykk to store praktbøker/gavebøker:

For alltid Jeløy. En hyllest til Oslofjordens perle, ISBN 978-82-997398-0-1. En bok om natur, friluftsliv, historie og folklore på Jeløy i Moss kommune, gitt ut høsten 2006 (nytt opplag i 2007). En stor lokal og regional salgssuksess. (Nå tilgjengelig som e-bok.)

På lengselens gåtefulle vei, ISBN 978-82-997398-1-8. En dikt- og novellesamling, illustrert med egne fotografier, gitt ut høsten 2008.

I perioden 2004–2008 (nesten fem år) var jeg tilknyttet lokalavisen Moss Dagblad (nedlagt sent i 2008) som frilanser. Hadde i løpet av den perioden mer enn 500 ulike oppdrag for denne avisen – hovedsakelig produksjon av nyhetsartikler, reportasjer og portrettintervjuer.

De nevnte avisoppdragene omfattet ofte fotografering (jeg tok mer enn 2.000 bilder ”on location” for avisen) og layout-oppgaver.

Jeg hadde også en rekke helgevakter for Moss Dagblad. Jeg var da i praksis den hovedansvarlige for nyhetsdelen av mandagsutgivelsen.

For øvrig har jeg fått publisert en rekke reportasjer i landsdekkende magasiner – deriblant Jakt & Fiske og Villmarksliv. I 2009 og 2010 jobbet jeg som frilanser med produktomtaler for fotomagasinet og nettavisen http://www.akam.no.

I perioden 2007–2011 hadde jeg et eget atelier i Møllebyen i Moss, der jeg blant annet utførte høykvalitets printing med storformatprinter på oppdrag for ulike kunder.

Våren 2008 begynte jeg på eget initiativ å arrangere helgekurs i digitalfotografering (fredag–søndag, vanligvis 18 timer totalt per kurs) for grupper på inntil fem eller seks personer på Jeløy – en kombinasjon av undervisning i praktisk fotografering utendørs og i Adobe Photoshop m.m. innendørs.

I skrivende stund har jeg arrangert mer enn 30 slike helgekurs på Jeløy. Jeg har også arrangert et tredagers kurs i Ålesund, to tredagers kurs i Stavanger, et firedagers fotokurs i Vågå og en seksdagers fotosafari i Irland. Videre har jeg kjørt to helgekurs i Valdres, i samarbeid med Nord-Garthus gård. Alt I alt svarer dette til rundt regnet 700 timers undervisningserfaring.

Jeg har fått en betydelig antall gode skriftlige tilbakemeldinger på disse kursene, og viser gjerne disse fram for interesserte. For eksempler, klikk her …

For eksempler på fotografier jeg har tatt, gå til listen over «slideshows» på http://www.schilvold.com/bildegalleri/bildegalleri.html

Siden 2006 har jeg også hatt en rekke foredrag og guidede turer (Jeløy kirke, Jeløy Rotary, Moss Historielag, Moss Ættehistorielag, Moss Soroptimistklubb, Oslofjordens Friluftsråd, m.fl.).

Fra høsten 2008 til høsten 2011 var jeg redaktør og bidragsyter til et bokprosjekt om naturområdet Mosseskogen og omegn (tilsvarte anslagsvis en 25 prosent stilling). Dette var et betalt oppdrag som jeg fikk av Kambo velforening. Denne boken ble omsider gitt ut av lokale velforeninger i 2017. (Klikk her for mer info …)

Hva programvare-kunnskaper angår har jeg lang erfaring med Adobe Photoshop (fullversjonen som i senere år har hatt betegnelsen «CS» eller «CC» i navnet), standarden for profesjonell bildebehandling.

Siden våren 2015 har jeg vært bosatt i Rogaland, som er et fantastisk fylke for den naturinteresserte, og veldig eksotisk for en forhenværende østfolding! (Innenfor ca. en times kjøring fra Stavanger har en alt fra storslåtte fjorder, kilometerlange sandstrender og idylliske øygrupper til dype skoger, krystallklare innsjøer, mektige lakseelver og tusen meter høye fjelltopper.)

I 2015 begynte jeg dessuten å studere igjen, og jeg har nå fullført en mastergrad i teologi. I tillegg til dette arbeider jeg med nye bokprosjekter.

utst_gullholmssundet_hollseil_7417_HD
Kveld ved Gullholmsundet på søndre Jeløy, under Hollenderseilasen. Foto: Edmund Schilvold