Vinterkveld på Venabygdsfjellet

venabu_2878_81_84_wb_5000_satplus2_cmin1_final
Vinterkveld ved fjellet Muen, på Venabygdsfjellet

Dette er et bilde jeg tok materialet til en iskald, men storslagen vinter-ettermiddag på Venabygdsfjellet i januar (nær vei 27). Det viser den særegne fjelltoppen Muen (1.424 m.o.h.) idet sola er i ferd med å gå ned. Jeg sier «materialet» fordi jeg måtte ta tre ulike eksponeringer med mitt trofaste Canon EOS 5D speilreflekskamera for å fange hele det dynamiske omfanget (kontrastomfanget) i denne scenen. Grunnen til det er at komposisjonen omfatter både dype skygger og strålende høylys. Det gjør den vanskeligere å fotografere, men også mer visuelt interessant.

Andre forhold som fanget min oppmerksomhet var de rimdekte buskene (som jeg bevisst har plassert) i forgrunnen, og naturligvis de grasiøse linjene til selve Muen (sett fra denne vinkelen).

Etter turen ble de tre eksponeringene ble satt sammen i Adobe Photoshop, ved hjelp av det man kan kalle digitale gråfiltre. I RAW-konverteren gjorde jeg også visse justeringer av fargemetning og hvitbalanse, for å få fram forskjellen i fargetone mellom skyggene og høylysene.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s