På tur med Big Stopper

For en tid tilbake anskaffet jeg et nytt filter fra engelske Lee — «Big Stopper». Dette er et ekstra mørkt gråfilter som gjør det mulig å bruke en mange sekunder lang lukkertid selv i strålende sollys. Derman kan man oppnå de effektene av lang lukkertid som man ellers vanligvis bare kan oppnå etter solnedgang og før soloppgang.

Big Stopper ble prøvd ut i den såkalte Vrakbukta, en stor, steinete bukt på vestsiden av søndre Jeløy. Denne vrakbukta er omgitt av noe av den villeste og mest urørte naturen det er mulig å finne i Oslofjorden, og gir et storslått utsyn vestover, i retning Horten, Løvøya og Holmestrand.

Kombinert med flere ulike eksponeringer — en for de lyse partiene og en for de mørkere — synes jeg Big Stopper gav et meget tilfredsstillende resultat. Både skyene og bølgene ble mer utpenslet enn det som hadde vært mulig å få til uten dette filteret. Big Stopper vil nok i framtiden bli en fast følgesvenn ved landskapsfotografering.

jeloy_alby_vrakbukta_lee_big_stopper_6836_37
Vrakbukta på Jeløy. I bakgrunnen ser vi såvidt den særegne profilen til Løvøya ved Horten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s