Vinternatt på Røysåsen – «på taket av Moss»

Har du noengang vært ute om natten på vinteren, i måneskinn, nysnø og minus tyve kuldegrader? Under arbeidet med den nylig publiserte boken om Verket, Mosseskogen og Kambo fikk jeg anledning til å oppsøke høydedraget Røysåsen–Vardåsen (80 m.o.h.) en natt det var både fullmåne, puddersnø og sprengkulde. I tillegg var det helt vindstille. I mosseområdet gjør nærheten til Oslofjorden slike forhold uhyre sjeldne, og slik har det vært helt siden jeg var gutt, så fotoutstyret måtte med – dette var en mulighet av den typen man bare får noen få ganger i løpet av et tiår. Hvordan det gikk, og hva jeg opplevde der oppe, kan du lese om i boken, i skildringen av «vinternatt på Røysåsen». Her ser du et av bildene jeg laget etter den natten, på grunnlag av en serie langtidseksponeringer som alle var flere minutter lange. I forgrunnen ser vi en av de gamle gravrøysene på dette åsdraget, og i bakgrunnen ser vi Mossesundet og deler av midtre og nordre Jeløy (Kjellandsvik og Kippenes). Lyset på snøen er det naturlige lyset fra fullmånen denne natten! Gledelig jul, alle sammen – og godt nytt byjubileum i 2020 til alle dere som er «borgere av Moss»!

mossesk_vinternatt_wb_4300_9840_41_42_flattened_cleaned
Vinternatt på Røysåsen–Vardåsen, nord for Verket i Moss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s