Våren nærmer seg!

Det virker kanskje ikke slik på Østlandet for øyeblikket, for der er det etter hva jeg hører snø og flere kuldegrader, men her i Stavanger-regionen er det så bart og isfritt som det er mulig å få det. Om en måneds tid skulle våren være i full gang her i ytre Rogaland.

Det er imidlertid tvilsomt at vi får se noen gullstjerner. Denne vakre blomsten, som pleier å være blant de aller tidligste, har jeg hittil bare sett på søndre Jeløy og enklete andre steder ved Oslofjorden.

Gullstjernene på bildet ble avfotografert i skogen ved Alby/Galleri F15 for snart femten år siden. For å få dem til å fylle bildet såpass som de gjør, måtte jeg benytte meg av teknikker for makrofotografering, noe som gjerne skaper betydelige utfordringer knyttet til liten dybdeskarphet og bevegelsesuskarphet. I dette tilfellet valgte jeg å plassere den meget begrensede dybdeskarpheten i området ved støvbærerne til blomsten nærmest kameraet. Valgte jeg riktig, synes du?

alby_skogen_oest_gullstjerne_alby_makro_0571_crop
Gullstjerner i Albyskogen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s