Sommer-morgen på Alby

jeloy_alby_manor_park_summer_morning_6135

En tidlig sommermorgen i parken på Alby, søndre Jeløy. Den ærverdige hovedbygningen fra slutten av 1800-tallet (bygd etter at den eldre hovedbygningen brant ned) er omgitt av den vidunderlige parken anlagt av Jonas Anton Hielm i 1840-årene. Fra parken stråler det ut hele tre forskjellige alleer.

Det var på Alby at «det rene norske flagg» ble heist for første gang. Torbjørn Egner kalte Alby «det skjønneste sted i landet». I dag huser hovedbygningen Galleri F15 (Punkt Ø), et galleri for såkalt samtidskunst.

Interessert i å kjøpe dette bildet? Send en epost til edmund@schilvold.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s