Fotokurs i Stavanger / Sandnes / Rogaland over fire dager / to helger våren 2021

Er du en ivrig fotoamatør som ønsker å lære mer om både kamerabruk, komposisjon og digital bildebehandling og arbeidsflyt? Liker du å ta bilder ute i naturen, og i de store landskapene? Har du lyst til å møte likesinnede, og til få inspirasjon til å utvikle fotograferingen din videre? Da er det ikke umulig at du bør se nærmere på dette nye og foreløpig unike fotokurset i Stavanger-regionen.

Oppdatering: Kurs i 2021: Lør. 20. og søn. 21., lør. 27. og søn. 28. mars (se under)

Kurset går på dagtid, over to helger etter hverandre, og inneholder en nøye gjennomtenkt kombinasjon av praktisk fotografering utendørs, fortrinnsvis på spennende steder ute i naturen, og undervisning i klassisk komposisjon, digital arbeidsflyt og bildebehandling i Photoshop inne i et passende kurslokale, ved hjelp av projektor.

Kort fortalt blir opplegget som følger:

Fotokurset starter på en lørdag formiddag, med fem timer inneundervisning (inkludert en hyggelig spisepause midtveis), og fortsetter på søndag morgen, med seks timer med praktisk fotografering i friluft (igjen inkludert en pause). Dette opplegget gjør at vi kan innlede kurset med temaer som egner seg best for et klasserom, og så gi oppgaver basert på disse temaene dagen etter.

Helgen etter fortsetter kurset med nye seks timer med fotografering ute i naturen lørdagen, og avsluttes så med fem timer inneundervisning søndagen. Vi kan dermed avrunde kurset med en gjennomgang av utvalgte bilder tatt av deltagerne, og med studier av aktuelle grep hva bilderedigering og publisering angår.

Oppdelingen i to helger er en endring vi har gjort på bakgrunn av erfaringer fra nærmere 40 tidligere helgekurs i digitalfotofrafering andre steder i landet. Disse tidligere helgekursene ble avholdt over én enkelt langhelg, gjerne fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag.

Et av hovedmålene med kurset vil være å gi deltagerne en forståelse av hele prosessen fra ”kamera til print” (som fotografen Michal Reichmann kalte det), eller fra idé til publisering (på web, utskrift eller i en bok, f.eks.) – en forståelse som vil gjøre dem i stand til å arbeide på en bedre måte, både ute i «felten» og på PC-en, skape bilder av topp kvalitet, og unngå de fleste vanlige feilene og fallgruvene.

Vi ønsker også at deltagerne skal få bedre innsikt i fotografi som kunstform.

Lederen av kurset vil være Edmund Schilvold, en 40 år gammel forfatter, skribent og fotograf med omkring 700 timers undervisningserfaring. Tilbake i 2008 utviklet han et nytt opplegg for helgekurs i digitalfotografering basert på inspirasjon fra ”workshops” i Storbritannia og Amerika, og i årene som fulgte arrangerte han nærmere 40 slike helgekurs, i hovedsak på Jeløy i Oslofjorden («Oslofjordens perle»), men også i Valdres, Vågå, Stavanger, Ålesund og Irland.

Siden han flyttet til Rogaland i 2015 har Schilvold saumfart både Stavanger-regionen og andre deler av fylket på jakt etter de flotteste naturperlene, og han har nå stor lyst til å vise nye kursdeltagere noen av de fantastiske fotomulighetene Rogaland har å by på. I tillegg har han rundt femten års erfaring med foto og bildebehandling å ta av. Som pedagog og guide vil han gjøre sitt ytterste for å gi deg en hyggelig, lærerik og minneverdig kursopplevelse.

Kurs i Stavanger-regionen i 2021:

Lør. 20. og søn. 21., lør. 27. og søn. 28. mars

Tider: Innedager (dag 1 og 4) 12–17, utedager (dag 2 og 3) 12–18. Forbehold om mindre endringer for å tilpasse kurset til værforholdene og årstidene.

Noen fakta om kurset:

Antall timer i alt: 22

Antall deltagere: Maksimum fem – dette sikrer at ingen «forsvinner i mengden», og at alle får en god porsjon individuell oppmerksomhet.

Pris: 4.379,-

Enkel bevertning inkludet på innedagene

Påmelding: Løpende, via kontaktskjemaet på denne websiden (se «Ta kontakt» øverst til høyre). Når du melder deg på, vil du etter en stund få tilsendt en faktura for kursavgiften. Denne må betales innen oppgitt frist for at påmeldingen skal forbli gyldig. Ved avbestilling inntil 14 dager før kursets begynnelse vil 50 prosent av innbetalt kursavgift bli refundert. Hvis avbestillingen kommer senere enn dette, har vi dessverre ikke anledning til å gi noen refusjon (i noen tilfeller vil vi imidlertid kunne tilby den som må trekke seg en plass på et senere kurs, men dette kan ikke garanteres). Deltakerne anbefales å tegne en vanlig reise- og avbestillingsforsikring hvis de bestiller billetter og/eller overnatting på grunn av kurset.

Overnatting: Dette er ikke inkludert i kurset, og må ordnes av hver enkelt deltaker hvis det er behov for det. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker anbefalinger. Stavanger-området har alt fra luksushoteller til rimelige campinghytter.

Nødvendig utstyr:

Digitalt kamera (speilrefleks anbefales, men et avansert kompaktkamera, med mulighet for manuelle innstillinger, kan også fungere) og fotostativ.

En bærbar PC eller Mac med programmer for bildebehandling (akkurat hvilke du trenger kommer vi tilbake til, men vi holder oss normalt til nyere utgaver av de kjente programmene fra Adobe – Photoshop, Lightroom, etc. – siden det fortsatt er Adobe som setter standarden for bilderedigeringsprogrammer).

Når det gjelder Adobe Photoshop, så behøver ikke dette programmet å koste så mye som du kanskje tror! Hvis du ikke har det fra før av, kan du laste ned en gratis prøveutgave, og hvis du vil fortsette å bruke det videre, er det nå mulig å gjøre det ved å tegne et abonnement som kun koster ca. kr. 200,- i måneden.

Møtested innedager: Avtales nærmere.

Møtesteder utedager: Aktuelle områder er Mosterøy / Utstein og Rennesøy, Lutsi-vassdraget i Sandnes kommune, strendene på Jæren, Høgsfjorden og Frafjord, m.fl.

Detaljert informasjon om opplegg, møtesteder m.m. vil bli gitt i programmet for kurset, som vanligvis sendes ut til de påmeldte cirka en måned før kursstart.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har spørsmål!

Les gjerne noen av tilbakemeldingene fra tidligere kursdeltagere.

frafjord_8255
Lys og skygge i dramatiske Frafjord. Foto: Edmund Schilvold
jaeren_ved_bore_7958
Det vidstrakte Jæren-landskapet. Foto: Edmund Schilvold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s