Nytt helgekurs i digitalfoto i Stavanger

Er du en ivrig amatør som ønsker å lære mer om både kamerabruk, komposisjon og digital arbeidsflyt? Liker du å ta bilder ute i naturen og de store landskapene? Har du lyst til å møte noen likesinnede og få inspirasjon til å utvikle hobbyen din videre? Da kan det hende du bør se nærmere på dette nye og spesialutviklede kurset i Stavanger-området.

Kurset går på dagtid, over to helger, og inneholder en nøye gjennomtenkt kombinasjon av praktisk fotografering utendørs, fortrinnsvis på spennende steder ute i naturen, og undervisning i komposisjon, arbeidsflyt og bildebehandling inne i et passende kurslokale, ved hjelp av projektor.

Kort fortalt blir opplegget som følger:

Kurset starter på en lørdag, med fire timer inneundervisning, og fortsetter på søndagen, med seks timer med praktisk fotografering i friluft. Dette gjør at vi kan innlede kurset med temaer som egner seg best for et klasserom, og så gi oppgaver basert på disse temaene dagen etter.

Helgen etter fortsetter kurset med nye seks timer med fotografering ute i naturen lørdagen, og avsluttes så med fire timer inneundervisning søndagen. Vi kan dermed avrunde kurset med en gjennomgang av utvalgte bilder tatt av deltagerne, og med studier av aktuelle grep hva bilderedigering angår.

Oppdelingen i to helger har også sin årsak. Dette gjør at vi kan arrangere hele kurset på dager de fleste har fri, og at deltagerne får muligheten til å prøve ut det de lærer de første to dagene før kurset fortsetter.

Et av hovedmålene med kurset vil være å gi deltagerne en forståelse av hele prosessen fra ”kamera til print”, eller fra ide til publisering – en forståelse som vil gjøre dem i stand til å arbeide på en bedre måte, skape bilder av best mulig kvalitet og unngå de vanlige feilene og fallgruvene.

Vi ønsker også at deltagerne skal få en økt forståelse av fotografi som kunstform, og vi kommer derfor til å fokusere vel så mye på komposisjon og inspirasjon som på utstyr og teknologi.

Lederen av kurset vil være Edmund Schilvold, en 36 år gammel forfatter, skribent og fotograf med betydelig undervisningserfaring. Tilbake i 2008 utviklet han et opplegg for helgekurs i digitalfotografering basert på inspirasjon fra ”workshops” i Storbritannia og Amerika, og i perioden våren 2008 – høsten 2011 arrangerte han mer enn 30 slike helgekurs, i hovedsak på Jeløy i Oslofjorden, men også i Valdres, Vågå, Stavanger, Ålesund og Irland.

Etter noen år med redusert kursaktivitet er han nå tilbake, men denne gang med base i Stavanger istedenfor ved Oslofjorden, og med et redesignet kursopplegg som tar hensyn til erfaringene gjort for noen år siden.

Siden han flyttet til Rogaland i 2015 har Schilvold saumfart både Stavanger-regionen og andre deler av fylket på jakt etter de flotteste naturperlene, og han har nå lyst til å vise nye studenter litt av den fantastiske naturrikdommen Rogaland har å by på. I tillegg har han rundt femten års erfaring med foto og bildebehandling å øse av. Som pedagog vil han gjøre sitt ytterste for å gi deg en lærerik og minneverdig kursopplevelse.

Kurs i Stavanger-regionen i 2017:

Lørdag 8. og søndag 9. april og lørdag 15. og søndag 16. april (ett kurs, fire dager, i påskeferien)

Lørdag 6. og søndag 7. mai og lørdag 13. og søndag 14. mai (ett kurs, fire dager)

Været i Stavanger er ofte best høst og vår, og kurset vil derfor fortrinnsvis bli avholdt på de tidene av året.

Tider: Innedager (dag 2 og 3) 12–16, utedager (dag 1 og 4) 12–18. Forbehold om mindre endringer for å tilpasse kurset til årstiden og været.

Noen fakta om kurset:

Antall timer i alt: 20 (reise til og fra møtesteder tilkommer)

Antall deltagere: Maksimum seks, vanligvis fire–fem – dette sikrer at ingen ”forsvinner i mengden”, og at alle får en god porsjon oppmerksomhet. Få andre kurs av denne typen kan konkurrere med oss på dette punktet!

Pris: 3.879,-

Enkel bevertning inkludert på innedagene

Påmelding: Løpende, til edmund@schilvold.com. Tlf: +47 454 12 458. Når du melder deg på, vil du få tilsendt en faktura for kursavgiften. Denne må betales innen fristen for at påmeldingen skal forbli gyldig. Ved avbestilling inntil 14 dager før kursets begynnelse vil 50 prosent av kursavgiften bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon. Deltakerne anbefales å tegne reise- og avbestillingsforsikring hvis de bestiller billetter og overnatting på grunn av kurset.

Overnatting: Dette er ikke inkludert i kurset, og må ordnes av hver enkelt deltaker hvis det er behov for det. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker anbefalinger. Stavanger-området har alt fra luksushoteller til rimelige selvstell-hytter.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. En bærbar PC med programmer for bildebehandling (akkurat hvilke du trenger kommer vi tilbake til, men vi holder oss normalt til nyere utgaver av de kjente programmene fra Adobe – Photoshop, Lightroom etc.).

Møtested innedager: Sannsynligvis ”Byhaugkafeen” – et hus på Byhaugen, et høydedrag like nord for Stavanger sentrum. Vi leier hele huset, slik at vi får ro. Andre bynære lokaler kan også være aktuelle.

Møtesteder utedager: Aktuelle områder er Mosterøy og Rennesøy, Lutsi-vassdraget i Sandnes kommune, kysten på Jæren, Frafjord, m.fl. Mer avslører vi ikke her!

Detaljert informasjon om opplegg, møtesteder m.m. vil bli gitt i programmet for kurset, som vanligvis sendes ut til de påmeldte cirka en måned før kursstart.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har spørsmål! Epost: edmund@schilvold.com

Ikke overbevist ennå? Les noen av de mange gode tilbakemeldingene fra tidligere kursdeltagere.

jeloy_ramberg_utsikt_sommerkveld_0577
Landskapsbilde fra Jeløy tatt ved hjelp av digitalt gråfilter og hyperfokal-fokusering. Solgt til kunde som veggbilde i august 2016.

Under finner du noen utvalgte bilder fra Stavanger-regionen, tatt like etter at jeg flyttet til Rogaland i 2015. Disse er alle produsert ved hjelp av Adobe Lightroom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s